OBARA IZ KOZIC PO BAHIJSKO

Print

Moqueca - obara iz kozic

Bahijska različica moquece – obare z kozicami z dodanim kokosovim mlekom, peteršiljem in začimbami.

Obrok Glavna jed
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 15 minutes
Čas kuhanja 25 minutes
Čas 40 minutes
Obroki 4 porcije

Sestavine

  • 450 g velikih olupljenih kozic
  • 75 ml limetinega soka
  • 3 stroke fino nasekljanega česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici rdečega palminega olja
  • 4 mlade čebule drobno nasekljane
  • 1 manjša čebula narezana na tanjše razpolovljene kolobarje
  • 1 rdeča paprika narezana na tanke trakce
  • 1 žlička čilijevih semen (po želji)
  • 2 žlički rdeče paprike
  • 3 zrele paradižnike z odstranjenimi semeni in na drobno narezane
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 2 žlici nasekljanega svežega koriandra ali peteršilja
  • kuhan riž za prilogo

Priprava

  1. V posodo damo kozice, čez katere prelijemo pripravljeno marinado iz dveh žlic limoninega soka, soli, nasekljanega česna in čilija in jo prelijemo čez kozice. Vse skupaj postavimo v hladilnik za 1 uro.

    2. V večji ponvi segrejemo olje, dodamo mlado čebulo, čebulo in pražimo 5 minut. Nato dodamo palmino olje, rdečo papriko, čili, papriko in preostali česen.

    3. Dodamo paradižnik, kokosovo mleko in malo soli. Segrevamo do vrenja in kuhamo 10 minut.

    4. Na koncu dodamo kozice, skupaj z vso marinado in preostali limonin sok. Kuhamo na nizkem ognju dokler kozice ne postanejo bele (približno 3 minute).

    5. Postrežemo s sveže nasekljanim koriandrom in rižem.

    Bom apetite!

Dodaj odgovor