Sestavine
- 5 jajc
- 5 žlic sladkorja
- 5 žlic pšenične moke
- vanilijev ekstrat
- 250 g karamelnega mleka
- 350 g mascarpone
- 1 banana
- sladkor v prahu
Priprava
-
Pečico prižgemo na 180°C in pripravimo pekač (približno 30 cm x 40 cm) s peki papirjem.
2. V skledo presejemo sladkor in moko.
3. Ločimo beljake od rumenjakov in z električnim mešalnikom stepemo beljake. Stepati pričnemo pri nizki hitrosti in ko se začne peniti, povečamo hitrosti. Ko se masa poveča za 3x (kot referenca) začnemo dodajati sladkor, žlico po žlico, med nenehnim mešanjem.
4. Nato dodamo rumenjake, enega po enega in nazadnje počasi vmešamo še moko. Maso do konca zmešamo le toliko, da je testo gladko.
5. Testo prelijemo na pripravljen pekač in ga enakomerno razporedimo.
6. Testo pečemo 15 do 20 minut, do zlato rjave barve.
7. Pecivo vzamemo iz pečice in ga zvrnemo na drugi, pripravljen peki papir. Biskvit s peki papirjem zvijemo. Okoli ovijemo vlažno krpo in postavaimo v hladilnik.
8. Pripravimo karamelno mleko in maskarpone.
9. Pecivo enakomerno namažemo s karamlenim mlekom, ga obložimo z banano in rolado zvijemo.
10. Ko je rolada zvita, jo potresemo s sladkorjem in prestavimo na krožnik .