SOLATA IZ PIŠČANCA IN AVOKADA ZA AREPE

 

Arepe s piščančjo avokadovo solato

Arepe so venezuelska specialiteta, na zunaj hrustljavi, od znotraj pa mehki in puhasti koruzni kruhki.

Pripravlja se jih iz bele ali rumene predkuhane koruzne moke. Recept za pripravo najdete v prejšnji objavi.

Danes vam bom predstavila super enostaven recept, ki se odlično prileže za vroče poletne večere, koruzni kruhki polnjeni s hladno piščančjo avokadovo solato.



Obrok Glavna jed
Kuhinja Venezuela
Čas priprave 40 minutes
Čas kuhanja 35 minutes
Čas 1 hour 15 minutes
Obroki 6 porcij

Sestavine

  • 0,5 kg piščančjih razkoščičenih prsi
  • 1/2 manjše narezane čebule
  • 1 lovorov list
  • 5 črnih poprovih zrn
  • 1/2 žličke soli
  • 2 zrela avokada
  • 2-3 žlice majoneze
  • 1,5 žlice limetinega soka
  • 1/2 na kocke narezane rdeča paprika
  • 1/2 srednje bele čebule, na drobno sesekljane
  • 3 žlice nasekljanega koriandra ali peteršilja
  • 1/2 drobno nasekljane jalapeno paprike
  • 2 srednje velika stroka česna, nasekljana
  • 1/2 žličke soli
  • sveže mleti črni poper

Priprava

  1. V lonec damo piščanca skupaj s čebulo, lovorjevim listom, poprom in soljo.

    2. Vse prekrijemo z mrzlo vodo, ki naj sega 1-2 cm nad vsebino lonca in pustimo da zavre.

    3. Znižamo temperaturo in kuhamo še 10-15 minut, dokler se piščanec ne skuha.

    4. Odstranimo piščanca iz posode in pustimo da se ohladi.

    5. Ohlajeno meso razrežemo in raztrgamo z vilicami.

    6. Sedaj pripravimo avokadovo solato.

    7. V srednje veliki posodi zmešamo pire avokada, majonezo in limetin soka.

    8. Dodamo meso, papriko, čebulo, koriander, jalapeno in česen.

    9. Začinimo s soljo in poprom.

    10. Pokrijemo in shranimo v hladilniku, dokler nimamo pripravljenih arepas.

    Solato lahko pripravimo tudi dan v naprej.

    Bon Appetit!

 

Dodaj odgovor