Go Back
Mini tapiokine pizze
Čas priprave
20 mins
Čas kuhanja
20 mins
Čas
40 mins
 

Vsi otroci (no, pa tudi starejši) si želimo dober in slasten prigrizek. Tisti, ki ga pripravlja pa želi, da bo priprava čim bolj enostavna in čim hitrejša.

Na zabavah, rojstnih dneh in tudi ob večerih, da imaš kaj za "grickat" med gledanjem sobotnega filma so meni najljubše mini pizze. Priprava je enostavna. kako okusne so pa je najbolje, da se prepričate kar sami.

p.s.: na lestvici od 1-10, je moja oceno 10+!


Obrok: Appetizer
Obroki: 24 kosov
Sestavine
  • 250 g sladke tapiokine moke
  • 250 g kisle tapiokine moke
  • 2 žlici olivnega olja
  • 250 ml mleka
  • 125 ml vode
  • ščep soli
  • ščeš mletega rožmarina
  • 3 manjša jajca
  • 250 g ribane mozzarelle
  • 250 g mozzarelle v kosu
  • 1 pločevinka paradižnikove omake za pizzo
  • sol, poper
  • olive
  • suha bazilika
Priprava
  1. Pečico prižgemo na 200°C.

    2. Najprej pripravimo testo:

    3. V posodo pretresemo kislo tapiokino moko in sladko tapiokino moko.

    4. V kozici segrevamo mleko, vodo, olje, sol in rožmarin do vrenja.

    5. Še vročo zmes takoj prelijemo v pripravljeno moko in z leseno žlico dobro premešamo.

    6. V drugi posodi zmešamo jajca in sir in maso vmešamo v moko.

    (Postopek priprave testa je isti kot za pripravo Pao de queijo, le da imamo tukaj dvojno količino.)

    7. Ko je masa narejena, jo razdelimo na 24 enakih kosov, jih oblikujemo v kroglice, ki jih sploščimo v lepe kroge in jih položimo na s peki papirjem obložen pekač.

    8. Pekač damo v vročo pečico in pečemo 10minut, nato pekač odstranimo iz pečice.

    9. Vsak kos premažemo z žličko paradižnikove omake. Nanjo položimo olivo in nekaj koščkov mozzarelle.

    10. Pekač postavimo v pečico še za 10 minut.

    11. Ko so pizzete spečene, jih lahko obložimo še z listki sveže bazilike (jaz je tokrat nisem imela) in takoj postrežemo.


    Dober tek!