Go Back
Sestavine
  • 4 jajca
  • 1/2 skodelice čokolade v prahu
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 skodelici tapiokine moke - hidrirane
  • 1 žlica masla
  • 1/3 skodelice mleka
  • maslo za modelčke
Priprava
  1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

    2. Maslo damo na toplo, da postane mehko.

    3. V skledi stepemo beljak v trd sneg.

    4. V drugi skledi penasto umešamo rumenjake, čokolado v prahu, sladkor, tapioko in maslo. Vse skupaj premešamo.

    5. Dodamo mleko in premešamo.

    6. Dodamo beljake in jih z metlico počasi umešamo.

    7. Modelčke, v katerih bomo pekli sufle, dobro namažemo z maslom. V pripravljene modelčke vlijemo maso do približno pet milimetrov pod robom modelčkov. Sufle pečemo vsaj 8 minut (čas pečenja je odvisen od pečice in modelčkov) in ne več kot 10 minut. Pravilno pečen sufle je v notranjosti še tekoč.

    8. Pečeni sufle vzamemo iz pečice, še vročega potresemo s čokolado in postrežemo. Zraven lahko ponudimo kepico vanilijevega sladoleda.