Go Back
Sladki tapiokini grisini
Čas priprave
20 mins
Čas kuhanja
10 mins
Čas
30 mins
 

Se vam je že zgodilo, da še predno ste spekli do konca svojo novo mojstrovino, je niste uspeli niti poskusiti?

No, meni se je to zgodilo. Med tem, ko sem mešala maso za moj novi recept so se hčerke s sošolkami veselo igrale v svojih sobah. Ko pa so se grisini že veselo pekli v pečici so počasi, ena za drugo, iz sob prihajala dekleta in spraševala kaj tako lepo diši. Po pričakovanju so se vse nagnetle v kuhinji in veselo čebljale kaj bo nastalo iz tistih dolgih palčk v pečici.

In smo jih dočakali…no vsaj nekateri. 

Vzela sem pekač iz pečice, ga položila na mizo, vzela naslednji pekač in ga hitro porinila v pečico ter zaprla vratca, da se ne bi pečica preveč shladila. Ko sem se obrnila, da bi videla kaj je nastalo iz mojih grisinov, le teh ni bilo nikjer več. In tudi otrok ni bilo nikjer videti in slišati. 

Kmalu za tem so prišli nazaj in vzklikali od zadovoljstva kako je bilo dobro in spraševali kdaj bo pečena naslednja runda.

Tokrat sem jih prehitela. Še predno sem pekač položila na mizo, sem si hitro prisvojila en grisin.

Uuuu, kako je bil dober…

Obrok: Prigrizek
Kuhinja: Brazilija
Sestavine
  • 2 skodelici sladkega tapiokinega škroba
  • 1 rumenjak
  • 1/2 skodelice olja
  • 1/2 skodelice mleka
  • sladkor po okusu
Priprava
  1. V posodi zmešamo škrob, olje, mleko in rumenjak. Dobro premešamo in na koncu dodamo vročo vodo.

    2. Vse skupaj dobro premešamo, lahko tudi z mešalcem, dokler ne dobimo homogene mase.

    3. Maso damo v vrečko, odrežemo vrh, da naredimo majhno luknjo.

    4. Na pekač s peki papirjem, sedaj iz vrečke brizgami maso. Lahko v obliki grisinov (kratkih ali dolgih) ali majhnih okroglih piškotov.

    5. Pekač postavimo v pečico in pečemo na 200°C 10-15 minut, do zlato rjave barve.