Go Back
Bananini cupcakei s karamelo in čokoladno glazuro
Čas priprave
20 mins
Čas kuhanja
1 hr
Čas
1 hr 20 mins
 

Res smo že zasičeni s piškotki in mini torticami, ampak kaj ko so pa tako dobre in enostavne za pripravo.

Vsakič se vprašam ali bo ta recept sploh koga zanimal, saj ima že sam verjetno veliko podobnih receptov na zalogi. Vedno pa je tudi prisoten en vprašajček kaj pa če tega le nima in bi ga zanimal. Zato bam tokrat z vami delila recept, za katerega mislim, da bi ga morali uporabiti takoj, ko ga preberete.

Danes bomo pripravili super vlažne in bogate bananine cupcake, polnjene z karamelo in s prekrite s čokoladno glazuro. Mnjami…

Ste pripravljeni? Gremo…

Obrok: Sladice
Obroki: 12 tortic
Sestavine
  • 128 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 1/4 žličke soli
  • 114 g masla
  • 75 g belega kristalnega sladkorja
  • 56 g rjavega sladkorja
  • 60 g kisle smetane
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 veliki jajci ogreti na sobni tempeaturi
  • 2 veliki zreli banani
  • karamelno mleko
Za glazuro potrebujemo:
  • 227 g svežega sir ali mascarpone
  • 57 g masla
  • 345 g sladkorja v prahu
  • 58 g kakava v prahu
Priprava
  1. Pečico prižgemo na 180 st.

    2. Pekač za muffine obližimo z papirnatimi kalupki.

    3. V srednje veliki posodi zmešamo skupaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol.

    4. V drugi posodi na sredni hitrosti z mešalnikom penasto zmešamo maslo, kristalni sladkor in rjavi sladkor. Miksamo približno 3 minute.

    5. Dodamo kislo smetano in vanilijo in mešamo, da se vse sestavine dobro premešajo.

    6. Pričnemo dodajati jajca, enega po enega in na koncu pire banan ter dobro premešamo.

    7. Na nizki hitrosti postopoma dodajamo mešanico moke. Pazimo, da preveč ne miksamo. Ko je vse dobro premešano, prenehamo z mešanjem.

    8. Z maso napolnimo kalupke do tri četrtine. Pečemo 18 – 20 minut, dokler niso zlato rjave barve. Vzamemo iz pečice in počakamo da se popolnoma ohladijo.

    9. Na sredini vsakega cupcakea naredimo majhno luknjo. Vanjo vbrizgamo približno 1,5 čajne žličke karamelnega mleka Dulce de leche.

  2. Priprava glazure:

    1. Z električnim mešalnikom zmešamo sveži sir in maslo, da postane gladko in kremasto.

    2. Masi postopoma dodajamo mešanico presajenega sladkorja v prahu in kakava v prahu.

    3. Povečamo hitrost mešanja in mešamo dokler zmes ni gladka in kremasta.

    4. Glazuro damo v vrečko opremljen z okrasno konico in glazuro nanesemo na vsak cupcake.