Go Back
Čas priprave
5 mins
Čas kuhanja
2 mins
Čas
7 mins
 

Zajtrk mora biti pred odhodom od doma, po navadi si prirpavim smoothie ali pojem le kakšno banano. Tokrat pa mi je zadišal konkreten zajtrk. Ampak nisem vedela kaj bi. Zaželela sem si nekaj kar se lahko je samostojno brez kruha, nekaj toplega, ne sladkega in vsekakor nekaj kar se lahko prirpavi zelo hitro.

Evo ideja.... 

Tapiokina omleta s chia semeni. V hladilniku sem našla še nekaj rezin sira in paradižnik. Jupiii, evo samo še pripraviti sem morala.

Obrok: Zajtrk
Obroki: 1 porcija
Sestavine
  • 2-3 žlice kisle tapiokine moke (lahko jo kmbiniramo s sladko tapiokino moko)
  • 1 jajce
  • 1/2 dl mleka
  • 1/2 žlice chia semena
  • 1 žlička olivnega olja
  • 1 paradižnik
  • 2 rezini sira
  • 1 mlada čebula
  • sol, poper, peteršilj
Priprava
  1. V posodici zmešamo moko, jajce, mleko, chia semena in vse začimbe.

    2. Segrejemo ponev, vlijemo olje in pripravljeno maso. Pečemo 1 minuto oziroma, da se zgornja stran omlete posuši. Ostati mora še mehka.

    3. Polovico omlete obložimo s sirom, paradižnikom in čebulo.

    4. Drugo polovico omlete upognemo čez obloženo polovico in pustimo, da se sirček prične topiti.

    5. Omleto prestavimo na krožnik in zajtrk je pripravljen.

    Bom Apetit!