Go Back
Moqueca - obara iz kozic
Čas priprave
15 mins
Čas kuhanja
25 mins
Čas
40 mins
 

Bahijska različica moquece – obare z kozicami z dodanim kokosovim mlekom, peteršiljem in začimbami.

Obrok: Glavna jed
Kuhinja: Brazilija
Obroki: 4 porcije
Sestavine
  • 450 g velikih olupljenih kozic
  • 75 ml limetinega soka
  • 3 stroke fino nasekljanega česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici rdečega palminega olja
  • 4 mlade čebule drobno nasekljane
  • 1 manjša čebula narezana na tanjše razpolovljene kolobarje
  • 1 rdeča paprika narezana na tanke trakce
  • 1 žlička čilijevih semen (po želji)
  • 2 žlički rdeče paprike
  • 3 zrele paradižnike z odstranjenimi semeni in na drobno narezane
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 2 žlici nasekljanega svežega koriandra ali peteršilja
  • kuhan riž za prilogo
Priprava
  1. V posodo damo kozice, čez katere prelijemo pripravljeno marinado iz dveh žlic limoninega soka, soli, nasekljanega česna in čilija in jo prelijemo čez kozice. Vse skupaj postavimo v hladilnik za 1 uro.

    2. V večji ponvi segrejemo olje, dodamo mlado čebulo, čebulo in pražimo 5 minut. Nato dodamo palmino olje, rdečo papriko, čili, papriko in preostali česen.

    3. Dodamo paradižnik, kokosovo mleko in malo soli. Segrevamo do vrenja in kuhamo 10 minut.

    4. Na koncu dodamo kozice, skupaj z vso marinado in preostali limonin sok. Kuhamo na nizkem ognju dokler kozice ne postanejo bele (približno 3 minute).

    5. Postrežemo s sveže nasekljanim koriandrom in rižem.

    Bom apetite!