Go Back
Paradižnikov čebulni vinaigrette - Vinagrete de tomate e cebola
Čas priprave
10 mins
 

Prejšnjo soboto popoldan smo imeli napovedan obisk.

Ker smo bili dogovorjeni, da bomo obrnili nekaj mesa na žaru, sem razmišljala kaj bi naredila za prilogo.

Ker je logično, da bo poleg Chimichurri omaka, ki je zvesti spremljevalec pri BBQ peki sem se odločila, da tokrat naredim paradižnikovo solato, ki bo okus mesa samo še poudarila.

Tukaj je recept za mojo solatko, ki je šla za med. 

Obrok: Solata
Obroki: 4 oseb
Sestavine
  • 1,5 kg paradižnikov
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 šopek peteršilja
  • 80 ml rdečega vinskega kisa
  • 250 ml olivnega olja
  • 1 pest črnih oliv (po želji)
  • 1 skodelica feta sira (po želji)
  • sol, poper (po želji)
Priprava
  1. Paradižnike narežemo na koščke. Meni je všeč paradižnik narezani na 2cm kocke. Lahko narežete tudi na rezine ali na lunice. Kar ti je bolj všeč.

    2. Čebulo narežemo na kratke, tanke palčke. Lahko tudi na kocke ali pa kako drugače.

    3. Peteršilj na drobno nasekljamo.

    4. Vse skupaj damo v večjo posodo, kje bomo lahko mešali.

    5. Dodamo še vinski kis in olje, ter premešamo. Poskusimo, če je potrebno kaj dodati.

    6. Postavimo v hladilnik za pol ure, da se bodo okusi lepo pomešali med seboj in bo solata prijetno hladna.

    7. Postrežemo, k pečenemu mesu na žaru.

    Bon appetit!

Opombe

Po želji lahko dodamo na pol ali četrt narezane olive in na kocke narezan sir. Solata bo tako še bolj pisana in privlačna.