Rada imam hitre, preproste in enostavne sladice. Take, ki jih lahko pripravljamo z otroki.
Tako smo se danes odločili, da na hitro naredimo mafinčke, ki se bodo super prilegli h kozarcu toplega mleka za večerjo. Jaz pa si bom zraven mafina privoščila skodelico čaja.
Guava, čudežni sadež, ki po okusu paše tako k slanim jedem, kot je mocarela ali kremni sir ali pa k malo bolj posebnim jedem. Nikoli si ne bi mislila, da je kombinacija koruzne moke in guavine marmelade tako dobra.
Pečico prižgemo na 200°C.
Pripravimo pekač za mafine.
V posodi z električnim mešalnikom premešamo suhe sestavine (moka, sladkor, pecilni prašek in sol).
V drugi posodi premešamo tekoče sestavine (mleko, vanilije, stopljeno maslo in jajci).
Tekoče sestavine prelijemo v suhe in mešamo dokler masa ni homogena.
V maso vmešamo 2/3 narezane GUAVINE MARMELADE in premešamo.
Maso razporedimo v pripravljene papirnate modelčke, do ¾.
Pečemo 15 minut oziroma dokler zobotrebec, s katerim prebodemo mafin ni suh in čist.
Ko so pečeni, jih pustimo, da se ohladijo.
Ohlajenim mafinom na vrhu izdolbemo luknjico. Pomagamo si z nožem.
Pripravimo raztopljeno guavino marmelado: preostalo 1/3 guavine marmelade na drobno razrežemo in postavimo v kozico. Prilijemo 80ml vode in segrevamo na srednje močnem ognju. Mešamo dokler se marmelada poponoma ne raztopi. Nato jo prelijemo v luknjice v mafine.
Postrežemo jo ob popoldanskem čaju ali kavici.
Bon Apetitte!