Arepe so venezuelska specialiteta, na zunaj hrustljavi, od znotraj pa mehki in puhasti koruzni kruhki.
Pripravlja se jih iz bele ali rumene predkuhane koruzne moke. Recept za pripravo najdete v prejšnji objavi.
Danes vam bom predstavila super enostaven recept, ki se odlično prileže za vroče poletne večere, koruzni kruhki polnjeni s hladno piščančjo avokadovo solato.
V lonec damo piščanca skupaj s čebulo, lovorjevim listom, poprom in soljo.
2. Vse prekrijemo z mrzlo vodo, ki naj sega 1-2 cm nad vsebino lonca in pustimo da zavre.
3. Znižamo temperaturo in kuhamo še 10-15 minut, dokler se piščanec ne skuha.
4. Odstranimo piščanca iz posode in pustimo da se ohladi.
5. Ohlajeno meso razrežemo in raztrgamo z vilicami.
6. Sedaj pripravimo avokadovo solato.
7. V srednje veliki posodi zmešamo pire avokada, majonezo in limetin soka.
8. Dodamo meso, papriko, čebulo, koriander, jalapeno in česen.
9. Začinimo s soljo in poprom.
10. Pokrijemo in shranimo v hladilniku, dokler nimamo pripravljenih arepas.
Solato lahko pripravimo tudi dan v naprej.
Bon Appetit!