Go Back
Arepe s piščančjo avokadovo solato
Čas priprave
40 mins
Čas kuhanja
35 mins
Čas
1 hr 15 mins
 

Arepe so venezuelska specialiteta, na zunaj hrustljavi, od znotraj pa mehki in puhasti koruzni kruhki.

Pripravlja se jih iz bele ali rumene predkuhane koruzne moke. Recept za pripravo najdete v prejšnji objavi.

Danes vam bom predstavila super enostaven recept, ki se odlično prileže za vroče poletne večere, koruzni kruhki polnjeni s hladno piščančjo avokadovo solato.



Obrok: Glavna jed
Kuhinja: Venezuela
Obroki: 6 porcij
Sestavine
  • 0,5 kg piščančjih razkoščičenih prsi
  • 1/2 manjše narezane čebule
  • 1 lovorov list
  • 5 črnih poprovih zrn
  • 1/2 žličke soli
  • 2 zrela avokada
  • 2-3 žlice majoneze
  • 1,5 žlice limetinega soka
  • 1/2 na kocke narezane rdeča paprika
  • 1/2 srednje bele čebule, na drobno sesekljane
  • 3 žlice nasekljanega koriandra ali peteršilja
  • 1/2 drobno nasekljane jalapeno paprike
  • 2 srednje velika stroka česna, nasekljana
  • 1/2 žličke soli
  • sveže mleti črni poper
Priprava
  1. V lonec damo piščanca skupaj s čebulo, lovorjevim listom, poprom in soljo.

    2. Vse prekrijemo z mrzlo vodo, ki naj sega 1-2 cm nad vsebino lonca in pustimo da zavre.

    3. Znižamo temperaturo in kuhamo še 10-15 minut, dokler se piščanec ne skuha.

    4. Odstranimo piščanca iz posode in pustimo da se ohladi.

    5. Ohlajeno meso razrežemo in raztrgamo z vilicami.

    6. Sedaj pripravimo avokadovo solato.

    7. V srednje veliki posodi zmešamo pire avokada, majonezo in limetin soka.

    8. Dodamo meso, papriko, čebulo, koriander, jalapeno in česen.

    9. Začinimo s soljo in poprom.

    10. Pokrijemo in shranimo v hladilniku, dokler nimamo pripravljenih arepas.

    Solato lahko pripravimo tudi dan v naprej.

    Bon Appetit!