Go Back
Čas priprave
10 mins
Čas kuhanja
30 mins
Čas
40 mins
 
Obrok: Zajtrk
Kuhinja: Brazilija
Obroki: 20 palačink
Sestavine
  • 150 g tapiokine moke
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli
  • 3 žličke cimeta
  • 2 jajci
  • 3-4 žlice medu
  • 500 ml mleka
  • 2 žlici olivnega olja
Priprava
  1. Zmešamo suhe sestavine (tapiokina moka, soda bikarbona, sol, cimet). 

    Dodamo jajci in med. Mleko dodajamo počasi, med mešanjem.



  2. Poskusite in po potrebi dodajte še malo medu.

    3. Testo mora biti nekoliko gostejše kot za tradicionalne palačinke.

    4. Ponev segrejemo in temperaturo znižamo skoraj na minimum.

    5. Vlijemo nekaj kapljic olja in pričnemo s peko palačink.

    6. Palačinke na vsaki strani pečemo približno 1 minuto.

    7. Pri nas delamo nekoliko manjše, približno 10cm v premeru, ker so nam tako veliko bolj simpatične.


    Postrežemo še tople.


    Bon Apettite!

Opombe
  • Tapiokino moko predhodno damo v mikser in jo zmeljemo, na čim bolj fino.
  • Pri peki tapiokinih palačink ne potrebujemo veliko olja, moka dopušča peko tudi brez olja.
  • Palačinke so med peko zelo rahle, zato jih med peko previdno obrnemo.