Go Back
Lahka kaša iz bele koruze
Čas kuhanja
2 hrs
 
Obrok: Sladica
Kuhinja: Brazilija
Obroki: 4 porcije
Sestavine
  • 180 g suhe bele koruze
  • 1-2 palčki cimeta
  • 3-4 klinčke
  • 1 limona (naribana lupina, brez belega)
  • 2 čajni skodelici vode
  • 2 čajni skodelici mleka
  • 1 žlica (15 g) koruznega škroba
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2-1 skodelice kokosovega mleka
  • cimet v prahu
Priprava
  1. Koruzo za 12 ur namočimo v hladni vodi.

    2. Belo koruzo precedimo in jo z vodo, cimetom, klinčki in limonino lupino kuhamo vsaj 1 uro. Po potrebi dodamo vodo.

    3. Ko je koruza mehka ji dodamo mleko, škrob in sladilo (po okusu). Premešamo, pokrijemo in kuhamo še vsaj 10 minut. Vmes večkrat premešamo. Na koncu mora biti koruza čisto razmehčana.

    4. Dodamo še kokosovo mleko in premešamo. Ko kaša zavre, odstranimo posodo z ognja.

    5. Ko se malo ohladi postrežemo s cimetom, lahko tudi s kakavom ali čokolado.

  2. Bon Apettite!