LAHKA KORUZNA KAŠA

 

Print

Lahka kaša iz bele koruze

Obrok Sladica
Kuhinja Brazilija
Čas kuhanja 2 hours
Obroki 4 porcije

Sestavine

  • 180 g suhe bele koruze
  • 1-2 palčki cimeta
  • 3-4 klinčke
  • 1 limona (naribana lupina, brez belega)
  • 2 čajni skodelici vode
  • 2 čajni skodelici mleka
  • 1 žlica (15 g) koruznega škroba
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2-1 skodelice kokosovega mleka
  • cimet v prahu

Priprava

  1. Koruzo za 12 ur namočimo v hladni vodi.

    2. Belo koruzo precedimo in jo z vodo, cimetom, klinčki in limonino lupino kuhamo vsaj 1 uro. Po potrebi dodamo vodo.

    3. Ko je koruza mehka ji dodamo mleko, škrob in sladilo (po okusu). Premešamo, pokrijemo in kuhamo še vsaj 10 minut. Vmes večkrat premešamo. Na koncu mora biti koruza čisto razmehčana.

    4. Dodamo še kokosovo mleko in premešamo. Ko kaša zavre, odstranimo posodo z ognja.

    5. Ko se malo ohladi postrežemo s cimetom, lahko tudi s kakavom ali čokolado.

  2. Bon Apettite!

Dodaj odgovor