MINI BOŽIČNE JABOLČNE PITE

 

Print

Jabočne pite

Odlična kombinacija - jabolka in sir – popolna kombinacija sladkega in slanega, ki s pridihom božiča naredi popoln ugriz.

Mini jabolčne pite so sladke dobrote in kot nalašč za vsako priložnost.

Mini pite brez glutena!

Obrok Dessert
Čas priprave 40 minutes
Čas kuhanja 20 minutes
Čas 1 hour
Obroki 20

Sestavine

  • 2 večji jabolki, olupljeni in narezani na koščke
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 žlica belega sladkorja
  • 2 žlički limoninega soka (po okusu)
  • začimbe z jabolčni zavitek
  • cimet, mleti ingver, muškatni orešček
  • 1/4 čajne skodelice sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • olje
  • KARAMELNA OMAKA:
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1/4 skodelice vode
  • 1/2 skodelice sladke smetane
  • 1 žlica masla
  • sol

Priprava

  1. Naredimo sladko testo po receptu, ki smo ga opisali pri skutnih pitah.

    Prižgemo pečico na 200 st.

    V ponvi, na srednji temperaturi raztopimo maslo, dodamo rjavi in beli sladkor ter kuhamo 2 minuti, dokler se sladkor ne raztopi.

    Dodajte na kocke narezana jabolka, limonin sok in začimbe za jabolčni zavitek in po želji še malo mletega ingverja, muškatni orešček in ščepec soli. Mešamo in počasi dušimo dokler se jabolka ne zmehčajo.

    Pripravimo testo. Z rahlo naoljenimi rokami testo razdelimo na majhne kroglice, ki jih polagamo na s peki papirjem obložen pekač. Vsako kroglico testa na sredini potisnemo navzdol, da ustvarimo majhno luknjico, ki jo širimo in oblikujemo v želeno velikost in obliko.

    V vsako vdolbinico postavimo 1 čajno žličko jabolčnega polnila in na vrh položimo 2 jabolčni rezini. Potresemo s cimetovim sladkorjem in postavimo v pečico.

    Pečemo 10 minut in pekač obrnemo ter pečemo še 10 minut. Ko je testo obarvan nežno rjavo, odstranimo pekač iz pečice in pite prelijemo s karamelno omako.

  2. KARAMELNA OMAKA:

    5 minut pred koncem pečenja pit, v ponev stresemo 1 skodelico sladkorja in 1/4 skodelice vode in kuhajte brez mešanja na srednji vročini, dokler mešanica sladkorja ne postane oranžne barve.

    V drugi kozici segrejemo sladko smetano, ki jo nato počasi prilivamo sladkorni mešanici. Zmešamo in kuhamo 2-3 minute.

    Odstranimo z ognja in dodamo maslo in sol. Premešamo in omako prelijemo čez pečene mini jabolčne pite.

    Postrežemo toplo.


    Dober tek!

Dodaj odgovor