TAPIOKINE ČAŠICE S SKUTO

 

Print

Mini sladke tapiokine pite

Ko imaš nekaj prostega časa in veš kaj bi počel... 

No, skoraj da ne veš kaj bi počel. V bistvu veš kaj bi moral početi, ampak bi vseeno raje počel kaj za svojo dušo.

Tako so nastali ti mali slastni prigrizki, ki jih z veseljem ponudim svojim obiskom.

Tapiokina moka (oziroma škrob), ki da poseben sladkast okus in rahlo gumijasto teksturo, je prav dobrodošla sprememba. Sam okus je tako poseben in drugačen, da se ne moreš ustaviti pri prvem grižljaju, ampak šele, ko slastnih grižljajčkov ni več na pladnju.

Priprava je enostavna, hitra. Tapiokine čašice so brez glutena in jih lahko uporabimo u različnimi nadevi, skutnim, jabolčnim...

Obrok Prigrizek, Sladica
Čas priprave 20 minutes
Čas kuhanja 20 minutes
Čas 40 minutes
Obroki 20 mini

Sestavine

  • 125 g sladke tapiokine moke
  • 125 g kisle tapiokine moke
  • 2 žlici olivnega olja
  • 125 ml mleka
  • 60 ml vode
  • ščep soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 majhno jajce
  • 125 g ribane mozzarelle
  • 10 žlic skute
  • 1 majhno jajce
  • 3 žlice sladkorja (po okusu lahko tudi manj)
  • 1/4 žličke cimeta
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1/2 žlice kisle smetane

Priprava

  1. Pečico prižgemo na 200°C.

    2. Najprej pripravimo testo:

    V posodo pretresemo kislo tapiokino moko in sladko tapiokino moko.

    V kozici segrevamo mleko, vodo, olje in sol do vrenja.

    Še vročo zmes takoj prelijemo v pripravljeno moko in z leseno žlico (ali z ročnim mešalnikom) dobro premešamo.

    V drugi posodi zmešamo jajce in sir, nato maso vmešamo v moko.

    (Postopek priprave testa je isti kot za pripravo Pao de queijo)

    Ko je masa narejena, jo razdelimo na 12 velikih ali 20 majhnih enakih delov in jih razvaljamo v 0,5 cm debele krogce, ki jih položimo v, z maslom namaščen, pekač za mafine.

    Testo enakomerno in nežno pritisnemo ob obod in dno pekača.

    3. Skutna masa:

    V posodi zmešamo skuto, jajce, sladkor, cimet, mleko, sladko in kislo smetano.

    V vsak pripravljen modelček damo dovolj mase, da sega do vrha.

    Pekač položimo v vročo pečico in pečemo 15-20 minut oziroma dokler ni pečeno. (Z zobotrebcem preverimo, če je že pečeno)

    Vzamemo iz pečice in postrežemo.


    Dober tek!

Dodaj odgovor