Go Back
Brazilski sirovi kruhki - Pao de Queijo
Čas priprave
5 mins
Čas kuhanja
15 mins
Čas
20 mins
 
Obrok: Prigrizek
Kuhinja: brazilska
Obroki: 10 kruhkov
Sestavine
  • 140 g Kisle tapiokine moke - škroba
  • 35 g Sladke tapiokine moke - škroba
  • 60 ml mleka
  • 60 ml vode
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 jajce
  • 120 g sira (ribani sir za pizzo ali parmezan)
  • 30 g Kisle tapiokine moke
Priprava
  1. Pečico prižgemo na 190°C.

    2. V posodo pretresemo kislo tapiokino moko in sladko tapiokino moko.

    3. V kozici segrevamo mleko, vodo, olje in sol do vrenja.

    4. Še vročo zmes takoj prelijemo v pripravljeno moko in z leseno žlico dobro premešamo.

    5. Testo pustimo počivati 20 min in med tem v drugi posodi zmešamo jajca in sir.

    6. Ko se testo ohladi, počasi vmešamo pripravljeno zmes jajc in sira in dobro premešamo.

    7. Posodo pokrijemo s plastično folijo in jo postavimo v hladilnik, vsaj za 2 uri, lahko pa tudi čez noč. Če pa ne morete čakati tako dolgo, jih lahko spečete že takoj.

    8. Dlani namažemo z oljem in oblikujemo kroglice, v velikosti golf žogice in jih postavimo na pekač obložen s papirjem za peko. Razmik med njimi pa naj bo vsaj 3cm.

    9. Kruhke pečemo 15-20 min oziroma do svetlo rjave oziroma zlate barve.

    10. Postrežemo še tople.


    Bon Appetit!

Opombe

Sir za pizzo lahko nadomestimo z drugim sirom ali uporabimo kombinacijo več sirov.

V maso lahko dodamo tudi začimbe (česen, peteršilj, origano...), slanino, pršut...

Kroglice lahko tudi zamrznemo in jih spečemo kasneje. Peči pa jih moramo malo dlje kot sveže.