Brazilski sirovi kruhki - Pao de Queijo
Sestavine
- 140 g Kisle tapiokine moke - škroba
- 35 g Sladke tapiokine moke - škroba
- 60 ml mleka
- 60 ml vode
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica olivnega olja
- 1 jajce
- 120 g sira (ribani sir za pizzo ali parmezan)
- 30 g Kisle tapiokine moke
Priprava
-
Pečico prižgemo na 190°C.
2. V posodo pretresemo kislo tapiokino moko in sladko tapiokino moko.
3. V kozici segrevamo mleko, vodo, olje in sol do vrenja.
4. Še vročo zmes takoj prelijemo v pripravljeno moko in z leseno žlico dobro premešamo.
5. Testo pustimo počivati 20 min in med tem v drugi posodi zmešamo jajca in sir.
6. Ko se testo ohladi, počasi vmešamo pripravljeno zmes jajc in sira in dobro premešamo.
7. Posodo pokrijemo s plastično folijo in jo postavimo v hladilnik, vsaj za 2 uri, lahko pa tudi čez noč. Če pa ne morete čakati tako dolgo, jih lahko spečete že takoj.
8. Dlani namažemo z oljem in oblikujemo kroglice, v velikosti golf žogice in jih postavimo na pekač obložen s papirjem za peko. Razmik med njimi pa naj bo vsaj 3cm.
9. Kruhke pečemo 15-20 min oziroma do svetlo rjave oziroma zlate barve.
10. Postrežemo še tople.
Bon Appetit!
Opombe
Sir za pizzo lahko nadomestimo z drugim sirom ali uporabimo kombinacijo več sirov.
V maso lahko dodamo tudi začimbe (česen, peteršilj, origano...), slanino, pršut...
Kroglice lahko tudi zamrznemo in jih spečemo kasneje. Peči pa jih moramo malo dlje kot sveže.