OSNOVNI RECEPT ZA TAPIOKINO TORTILJO

 

Print

Tapiokina tortilja - BEIJU

Tapiokino tortiljo ali kot jo v Braziliji originalno imenujejo Beiju se pripravi iz hidrirane tapiokine moke (Goma de tapioca po portugalsko). Originalno se jo lahko pripravi iz tapiokinega škroba, kislega ali sladkega, vendar je priprava le te veliko enostavnejša in hitrejša iz že pripravljene hidrirane tapiokine moke.
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 1 minute
Čas kuhanja 2 minutes
Čas 3 minutes
Obroki 1 tortilja

Sestavine

  • 3-4 zvrhane žlice hidrirane tapiokine moke
  • začimbe po želji

Priprava

  1. Ponev premera 20 cm dobro segrejemo.

    Na ponev stresemo hidrirano tapiokino moko in temperaturo znižamo skoraj na minimum.

  2. Pečemo jo približno 1 minuto, da vsa vlaga izhlapi in se vsi delci povežejo.

    Nato jo obrnemo in popečemo še na drugi strani, 10-15 sekund.

  3. Eno polovico tortilje obložimo z želenimi sestavinami, sladkimi ali slanimi.

    Drugo polovico upognemo čez prvo in prestavimo na krožnik.

    Najboljše je, če jo postrežemo še toplo.

Opombe

Predno damo moko na ponev ji lahko primešamo tudi začimbe kot so sol, poper, peteršilj...

Nekaj idej za nadeve:

- Nutella in banana

- rezina sira, rezina salame

- umešan jajček z začimbami in sirom

 - umešan jajček s hrenovko

Dodaj odgovor