Go Back
Solata iz belega fižola - Salada de Feijão Fradinho
Čas priprave
10 mins
Čas kuhanja
40 mins
Čas
50 mins
 

Ko pomislim na poletne večere in družinske večerje, ko si privoščimo jedi z žara na domači terasi, si zaželim fižolovo solato. Osvežilno, hladno fižolovo solato, obogateno s poljubno zelenjavo, ki odlično dopolnjuje okus mesa in drugih prilog na krožniku.

Tokrat smo si naredili solato z rdečo čebulo, papriko, paradižnikom in veliko peteršilja.

Obrok: Solata
Kuhinja: Brazilija
Obroki: 2 porciji
Sestavine
  • 300 g fižola s črnim očescem
  • 2 manjša paradižnika
  • 1 manjša čebula
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1/2 rumene paprike
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica kisa
  • 2 vejici nasekljanega peteršilja
  • sol, poper
Priprava
  1. Fižol namočimo čez noč.

    2. Naslednji dan fižol odcedimo, nalijemo svežo vodo in ga kuhamo 40 minut oziroma do mehkega.

    3. Fižol odcedimo in ga pustimo, da se ohladi.

    4. K ohlajenemu fižolu primešamo narezano čebulo, paradižnika in papriko. Posolimo, popopramo, dodamo nasekljan peteršilj in postrežemo s sveže pečenim kosom kruha.