SOLATA IZ BELEGA FIŽOLA

 

Solata iz belega fižola - Salada de Feijão Fradinho

Ko pomislim na poletne večere in družinske večerje, ko si privoščimo jedi z žara na domači terasi, si zaželim fižolovo solato. Osvežilno, hladno fižolovo solato, obogateno s poljubno zelenjavo, ki odlično dopolnjuje okus mesa in drugih prilog na krožniku.

Tokrat smo si naredili solato z rdečo čebulo, papriko, paradižnikom in veliko peteršilja.

Obrok Solata
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 10 minutes
Čas kuhanja 40 minutes
Čas 50 minutes
Obroki 2 porciji

Sestavine

  • 300 g fižola s črnim očescem
  • 2 manjša paradižnika
  • 1 manjša čebula
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1/2 rumene paprike
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica kisa
  • 2 vejici nasekljanega peteršilja
  • sol, poper

Priprava

  1. Fižol namočimo čez noč.

    2. Naslednji dan fižol odcedimo, nalijemo svežo vodo in ga kuhamo 40 minut oziroma do mehkega.

    3. Fižol odcedimo in ga pustimo, da se ohladi.

    4. K ohlajenemu fižolu primešamo narezano čebulo, paradižnika in papriko. Posolimo, popopramo, dodamo nasekljan peteršilj in postrežemo s sveže pečenim kosom kruha.

Dodaj odgovor