Solata iz belega fižola - Salada de Feijão Fradinho
Ko pomislim na poletne večere in družinske večerje, ko si privoščimo jedi z žara na domači terasi, si zaželim fižolovo solato. Osvežilno, hladno fižolovo solato, obogateno s poljubno zelenjavo, ki odlično dopolnjuje okus mesa in drugih prilog na krožniku.
Tokrat smo si naredili solato z rdečo čebulo, papriko, paradižnikom in veliko peteršilja.
Sestavine
- 300 g fižola s črnim očescem
- 2 manjša paradižnika
- 1 manjša čebula
- 1/2 rdeče paprike
- 1/2 rumene paprike
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica kisa
- 2 vejici nasekljanega peteršilja
- sol, poper
Priprava
-
Fižol namočimo čez noč.
2. Naslednji dan fižol odcedimo, nalijemo svežo vodo in ga kuhamo 40 minut oziroma do mehkega.
3. Fižol odcedimo in ga pustimo, da se ohladi.
4. K ohlajenemu fižolu primešamo narezano čebulo, paradižnika in papriko. Posolimo, popopramo, dodamo nasekljan peteršilj in postrežemo s sveže pečenim kosom kruha.