Go Back
Tapiokine tortice s kokosom - Cuscuz de tapioca
Čas priprave
20 mins
 
Obrok: Sladica
Kuhinja: Brazilija
Sestavine
  • 500 g tapiokinih granul
  • 500 ml vode
  • 500 ml mleka
  • 300 g kokosa
  • 1 strok vanilije
  • 1 žlička cimeta
  • 100 g sladkora
  • 1 kondenziranega mleka
Priprava
  1. V posodi dobro premešamo TAPIOKINE GRANULE, 200g kokosa, sladkor in cimet.

    2. Zavremo vodo in jo skupaj z mlekom in semeni vaniljevega stroka počasi prilivamo suhi mešanici in istočasno mešamo.

    3. Vse skupaj dobro premešajte, da se sestavine enakomerno premešajo in sladkor raztopi.

    4. Maso prelijemo v manjše silikonske posodice ali v pekač poljubne oblike, katerega prej obložimo s folijo in jih postavimo v hladilnik, vsaj za 2 uri.

    5. Ko je torta strjena, jo obrnemo na krožnik in potresemo s kokosom.

    6. Postrežemo s kondenziranim mlekom.

Opombe

Naredimo lahko tudi mangov preliv. Mango narežemo na kocke in ga z marakujinim koncentratom, 2 žlicama sladkorja in nekaj limoninega soka prelijemo čez strjeno sladico.