Tapiokine tortice s kokosom - Cuscuz de tapioca
Sestavine
- 500 g tapiokinih granul
- 500 ml vode
- 500 ml mleka
- 300 g kokosa
- 1 strok vanilije
- 1 žlička cimeta
- 100 g sladkora
- 1 kondenziranega mleka
Priprava
-
V posodi dobro premešamo TAPIOKINE GRANULE, 200g kokosa, sladkor in cimet.
2. Zavremo vodo in jo skupaj z mlekom in semeni vaniljevega stroka počasi prilivamo suhi mešanici in istočasno mešamo.
3. Vse skupaj dobro premešajte, da se sestavine enakomerno premešajo in sladkor raztopi.
4. Maso prelijemo v manjše silikonske posodice ali v pekač poljubne oblike, katerega prej obložimo s folijo in jih postavimo v hladilnik, vsaj za 2 uri.
5. Ko je torta strjena, jo obrnemo na krožnik in potresemo s kokosom.
6. Postrežemo s kondenziranim mlekom.
Opombe
Naredimo lahko tudi mangov preliv. Mango narežemo na kocke in ga z marakujinim koncentratom, 2 žlicama sladkorja in nekaj limoninega soka prelijemo čez strjeno sladico.