Go Back
Čas priprave
20 mins
Čas kuhanja
10 mins
Čas
30 mins
 
Obrok: Prigrizek
Kuhinja: Brazilija
Obroki: 15
Sestavine
  • 250 g hidrirane tapioke
  • 50 g grškega jogurta
  • 1 zreli paradižnik
  • 50 g parmezana
  • 1/4 žličke vroče paprike
  • 1/4 žlice sesekljanega svežega origana
  • mleti rožmarin
  • vejice rožamarina
  • sol
Priprava
  1. Pečico prižgemo na 150°C.

    2. Pripravimo mešanico iz grškega jogurta, na drobno narezanega paradižnika (olupljen in odstranjena semena), sira, paprike, origana, rožmarina in soli.

    3. Ko je ponev dobro segreta, znižamo ogenj, skoraj na najnižjo temepraturo in nanjo stresemo žlico tapioke. Hitro jo oblikujemo v ovalno obliko in nežno poravnamo.

    4. Pečemo približno 1min, da se vsi delci tapioke lepo sprimejo.

    5. Tapioko preložimo na drugo podlago, jo obložimo s pripravljeno mešanico in okrasimo z vejico rožmarina.

    6. Gondole prestavimo na pekač in vse skpaj postavimo v pečico za nekaj minut, da se sir prične topiti.

    7. Vzamemo iz pečice in postrežemo.