TAPIOKINE GONDOLE

 

Print

Obrok Prigrizek
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 20 minutes
Čas kuhanja 10 minutes
Čas 30 minutes
Obroki 15

Sestavine

  • 250 g hidrirane tapioke
  • 50 g grškega jogurta
  • 1 zreli paradižnik
  • 50 g parmezana
  • 1/4 žličke vroče paprike
  • 1/4 žlice sesekljanega svežega origana
  • mleti rožmarin
  • vejice rožamarina
  • sol

Priprava

  1. Pečico prižgemo na 150°C.

    2. Pripravimo mešanico iz grškega jogurta, na drobno narezanega paradižnika (olupljen in odstranjena semena), sira, paprike, origana, rožmarina in soli.

    3. Ko je ponev dobro segreta, znižamo ogenj, skoraj na najnižjo temepraturo in nanjo stresemo žlico tapioke. Hitro jo oblikujemo v ovalno obliko in nežno poravnamo.

    4. Pečemo približno 1min, da se vsi delci tapioke lepo sprimejo.

    5. Tapioko preložimo na drugo podlago, jo obložimo s pripravljeno mešanico in okrasimo z vejico rožmarina.

    6. Gondole prestavimo na pekač in vse skpaj postavimo v pečico za nekaj minut, da se sir prične topiti.

    7. Vzamemo iz pečice in postrežemo.

Dodaj odgovor