Go Back
Sestavine
  • 2/3 skodelice sesekljane polsladke čokolade
  • 1 skodelica masla
  • 2 skodelici črnega fižola
  • 1 skodelica orehov ali lešnikov
  • 1 žlička vanilijeva ekstrakta
  • 1/4 skodelice instant kave
  • 1/4 žličke soli
  • 4 velika jajca
  • 1,5 skodelice medu
Priprava
  1. Fižol en večer prej namočimo in naslednji dan skuhamo do mehkega.

    2. Pečico segrejemo na 165°C in pekač 28 x 46cm prekrijemo s peki papirjem.

    3. Čokolado in maslo stopimo v mikrovalovno pečico. Premešamo, da se vsi delčki enakomerno stopijo.

    4. Fižol odcedimo, zmeljemo in mu dodamo 1/2 skodelice orehov, vanilijo in 2 žlici stopljene čokolade. Vse skupaj dobo premešamo, da bo zmes gladka.

    5. V drugi večji posodi zmešamo preostale orehe, preostanek čokolade, kavo in sol.

    6. Z mešalnikom mešamo jajca približno eno minuto, da postanejo gladka in kremasta. Dodamo med in dobro premešamo.

    7. Fižolovi čokoladni mešanici dodamo kavno čokoladno mešanico in dobro premešamo.

    8. Dodamo polovico jajčne mešanice. Dobro premešamo in testo prelijemo v pripravljen pekač.

    9. Drugo polovico jajčne mešanice stepamo še približno 1 minuto, da postane gladka in puhasta. Prelijemo jo čez testo in z zobotrebcem prebadamo testo, da se jajčna mešanice enakomerno vpije.

    10. Pečemo 30 do 40 minut.

    11. Šele, ko se pecivo dobro ohladi, ga razrežemo.