NEVERJETNO PECIVO IZ ČRNEGA FIŽOLA

 

Čokoladni browniji

Obrok Sladice
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 30 minutes
Čas kuhanja 40 minutes
Čas 1 hour 10 minutes
Obroki 40 kosov

Ko me je prijateljica povabila na čaj in čokoladno pecivo iz fižola, sem mislila, da sem jo narobe razumela.

Na mizi sta že pripravila skodelice za čaj in obložen krožnik. Ko sem na krožniku videla črne kocke, sem se sladke pregrehe zelo razveselila, saj obožujem čokoladna peciva. Še predno sem v želodček pospravila prvi košček sem s polnimi usti prijateljico že fehtala za recept, ker tako dobrega peciva že zelo dolgo nisem jedla.

Kaj?? Pecivo si naredila s črnim fižolom? Ne morem verjeti! Si prepričana?

Tako so vprašanja letela iz mojih ust. Pecivo je bilo tako dobro, da sem z receptom takoj odšla v trgovino po sestavine. Iz njih pa je nastalo pecivo za prste obliznit…

Sestavine

  • 2/3 skodelice sesekljane polsladke čokolade
  • 1 skodelica masla
  • 2 skodelici črnega fižola
  • 1 skodelica orehov ali lešnikov
  • 1 žlička vanilijeva ekstrakta
  • 1/4 skodelice instant kave
  • 1/4 žličke soli
  • 4 velika jajca
  • 1,5 skodelice medu

Priprava

  1. Fižol en večer prej namočimo in naslednji dan skuhamo do mehkega.

    2. Pečico segrejemo na 165°C in pekač 28 x 46cm prekrijemo s peki papirjem.

    3. Čokolado in maslo stopimo v mikrovalovno pečico. Premešamo, da se vsi delčki enakomerno stopijo.

    4. Fižol odcedimo, zmeljemo in mu dodamo 1/2 skodelice orehov, vanilijo in 2 žlici stopljene čokolade. Vse skupaj dobo premešamo, da bo zmes gladka.

    5. V drugi večji posodi zmešamo preostale orehe, preostanek čokolade, kavo in sol.

    6. Z mešalnikom mešamo jajca približno eno minuto, da postanejo gladka in kremasta. Dodamo med in dobro premešamo.

    7. Fižolovi čokoladni mešanici dodamo kavno čokoladno mešanico in dobro premešamo.

    8. Dodamo polovico jajčne mešanice. Dobro premešamo in testo prelijemo v pripravljen pekač.

    9. Drugo polovico jajčne mešanice stepamo še približno 1 minuto, da postane gladka in puhasta. Prelijemo jo čez testo in z zobotrebcem prebadamo testo, da se jajčna mešanice enakomerno vpije.

    10. Pečemo 30 do 40 minut.

    11. Šele, ko se pecivo dobro ohladi, ga razrežemo.

 

Dodaj odgovor