Tapiokin slani prigrizek
Meni najljubši dnevi so, ko sedim v senčki na ležalniku s knjigo v roki. Veter nežno pihlja, v daljavi pa slišiš valovanaje morske gladine.
Trenutek pa je še popolnejši če imam zraven na mizici kozarec brazilskega piva, za prigrizek pa sirove popečene tapiokine kocke. Mnjami....
To je tudi noro dobra kombinacija za poletne večere, v družbi s prijatelji ali ob gledanju nogometne tekme.
Sestavine
- 250 g tapiokinih granul
- 150-200 g rikote
- 100-150 g ribanega sira za pizzo
- 500 ml vročega mleka
- 1/2 žličke popra
- 1 žločka soli
- 1/2 žlice suhega peteršilja
Priprava
-
V skledi zmešamo tapioko in začimbe.
2. Dodamo sir in ponovno premešamo.
3. Med nenehnim mešanjem dodamo vroče mleko. Pazimo, da ne nastanejo grudice. Mešamo, dokler se mešanica ne začne strjevati.
4. Posodo, dimenzije 20x20 cm, obloženo s folijo. Vanjo vlijemo maso in jo enakomerno porazdelimo. Pokrijemo s folijo.
5. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi, nato posodo postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, da se do konca ohladi in popolnoma strdi. Če se nam mudi, lahko posodo takoj postavimo v hladilnik ali za kratek čas kar v zamrzovalnik.
6. Maso prevrnemo na desko in jo razrežemo na majhne kocke 2x2 cm ali paličice in jih ocvremo pri 180°C do zlato rjave barve.
7. Postrežemo z brazilsko čili omako ali s sladko-kislo omako.
Opombe
Namesto sira za pizzo lahko uporabimo tudi kombinacije različnih sirov (po lastni izbiri), kar še obogati okus.