Go Back
Brazilski sirovi kruhki 3. način
Čas priprave
20 mins
 

Ker imamo pri nas vsi kruhke res zelo radi, jih naredim kar na zalogo. Tako mi jih ni potrebno vsakič sproti pripravljati (pa še ceneje je ;) )

Priprava in hramba pa je nadvse preprosta.

Obrok: Prigrizek
Kuhinja: Brazilija
Priprava
  1. Maso pripravimo po enem od mojih receptov:

    http://blog.doces.si/70/

    http://blog.doces.si/brazilski-sirovi-kruhki-ii/ 

    Lahko pa jih pripravimo tudi kar iz predpripravljene mase (še enostavneje :) ), ki jo lahko kupimo na spletni strani.

    Če si pripravljamo zalogo predlagam, da naredimo vsaj dvojno količino mase, po prvih dveh receptih.

    Če pa bomo pripravljali kruhke iz že pripravljene mokre, predlagam pripravo iz vsaj kilskega pakiranja ali iz štirih 250g škatel. Tako si bomo naredili "ozmnico" za kar nekaj časa.

    Ko je masa narejena naredimo kroglice. Položimo jih na ravno podlago, lahko je to večja deska ali pekač. Kroglice se ne smejo dotikati.

  2. Kruhke, damo v zamrzovalnik.

    Ko so kruhki dobro zamrznjeni, jih vzamemo iz zamrzovalnika in zapakiramo v posamezne vrečke s poljubnim številom kruhkov.

    Ker je nas malo več v družini in kruhke zelo radi jemo, pripravim vrečke s 15 kruhki.

  3. Tako imamo pripravljene paketke za takojšnjo peko.

    Ko si bomo zaželeli priboljšek ali prigrizek za goste, jih bomo vzeli iz vrečke, položili na pekač, spekli in postregli.