BRAZILSKI SIROVI KRUHKI II

 

Brazilski sirovi kruhki - 2. način

Tako kot tapioko nasploh, obožujem tudi pao de queijo - brazilske sirove kruhke. Majhni, srčkani in zelo okusni kruhki, ki jih najraje jem kar tako. So pa zelo dobri tudi za sendviče, kar pa obožujejo naši otroci.

Tokrat sem se odločila, da jih naredim malo drugače. Saj dosti razlike ni, je pa vseeno toliko razlike, da je že zanimivo. 🙂

Še vedno je priprava enostavna in hitra, tako, da kar pogumno vzemi tapiokino moko - škrob v roke in pričnimo ... si pripravljen?

3, 4, zdaj! 🙂


Obrok Prigrizek
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 10 minutes
Čas kuhanja 20 minutes
Čas 30 minutes
Obroki 30 kruhkov

Sestavine

  • 400 g kisle tapiokine moke - škroba
  • 200 g ribanega sira (sir za pizzo ali po želji)
  • 200 ml mleka
  • 2 jajci
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička soli

Priprava

  1. V posodo pretresemo tapiokino moko. Delamo previdno, ker se tapiokina moka zelo praši.

    2. V kozici segrejemo mleko, maslo in sol. Segrevamo le do vrenja in pazimo, da mleko ne zavre.

    3. Segreto mleko počasi vlivamo v moko in mešamo.

    4. Dobro premešamo in nato pustimo, da se masa shladi.

    5. Pečico prižgemo na 200ºC

    6. Dodamo jajci in zgnetemo. Masa mora biti kompaktna.

    7. Na koncu pa dodamo še sir in ga dobro vgnetemo,.

    8. Če je masa tekoča ali premehka, da bi oblikovali kroglico, dodamo še malo moke.

    9. Oblikujemo približno 30g kroglice in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.

    10. Kroglice naj bodo nekaj cm narazen, da se med peko ne sprimejo.

    11. Pečemo jih približno 20 minut oziroma do zlatorjave barve.


    Bon Appetit!



Opombe

Sir za pizzo lahko nadomestimo z drugim sirom, na primer parmezanom. Lahko pa uporabimo kombinacijo več sirov.

V maso lahko dodamo tudi začimbe (česen, peteršilj, origano...), slanino, pršut...

Kroglice lahko tudi zamrznemo in jih spečemo kasneje. Peči pa jih moramo malo dlje kot sveže.

Dodaj odgovor