Go Back
Print
Sladka bela koruza - Canjica
Čas priprave
10 mins
Čas kuhanja
40 mins
Čas
50 mins
 
Obrok: Večerja
Kuhinja: Brazilija
Obroki: 10 porcij
Sestavine
  • 500 g bele koruze
  • 1 pločevinka kondenziranega mleka
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 50 g kokosove moke ali naribanega svežega kokosa
  • 1 l mleka
  • 8 žlic sladkorja (po potrebi)
  • cimet
Priprava
  1. Koruzo dobro speremo pod tekočo vodo in jo pustimo čez noč namočeno v vodi.

    2. Naslednji dan koruzo do mehkega skuhamo v 2 l vode.

    3. Skuhani in odcejeni koruzi dodamo mleko, kokosovo mleko, kondenzirano mleko in nariban kokos.

    4. Ob stalnem mešanju kuhamo na zmernem ognju še približno10 minut.

    5. Ko postane kremast, odstavimo z ognja.

    6. prelijemo v skodelice, posujemo s cimetom in čokolado in postrežemo.