KAŠA IZ BELE KORUZE

Še do danes si niso enotni ali je izvor kaše iz bele koruze v Afriki ali Ameriki – vendar pa je zagotovo postala tradicionalna brazilska sladica.

Postreže so jo lahko kot sladico ali prigrizek skozi vse leto in je tradicionalna jed v času festivala “Festas juninas” (junijski festival, ki sovpadajo z žetvijo koruze), ko se praznuje dan svetega Petra, svetega Antona in svetega Janeza.

Kaša je odlična za sladico ali za večerjo.

Sladka bela koruza - Canjica

Obrok Večerja
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 10 minutes
Čas kuhanja 40 minutes
Čas 50 minutes
Obroki 10 porcij

Sestavine

  • 500 g bele koruze
  • 1 pločevinka kondenziranega mleka
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 50 g kokosove moke ali naribanega svežega kokosa
  • 1 l mleka
  • 8 žlic sladkorja (po potrebi)
  • cimet

Priprava

  1. Koruzo dobro speremo pod tekočo vodo in jo pustimo čez noč namočeno v vodi.

    2. Naslednji dan koruzo do mehkega skuhamo v 2 l vode.

    3. Skuhani in odcejeni koruzi dodamo mleko, kokosovo mleko, kondenzirano mleko in nariban kokos.

    4. Ob stalnem mešanju kuhamo na zmernem ognju še približno10 minut.

    5. Ko postane kremast, odstavimo z ognja.

    6. prelijemo v skodelice, posujemo s cimetom in čokolado in postrežemo.

Dodaj odgovor