Še do danes si niso enotni ali je izvor kaše iz bele koruze v Afriki ali Ameriki – vendar pa je zagotovo postala tradicionalna brazilska sladica.
Postreže so jo lahko kot sladico ali prigrizek skozi vse leto in je tradicionalna jed v času festivala “Festas juninas” (junijski festival, ki sovpadajo z žetvijo koruze), ko se praznuje dan svetega Petra, svetega Antona in svetega Janeza.
Kaša je odlična za sladico ali za večerjo.
Sladka bela koruza - Canjica
Sestavine
- 500 g bele koruze
- 1 pločevinka kondenziranega mleka
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- 50 g kokosove moke ali naribanega svežega kokosa
- 1 l mleka
- 8 žlic sladkorja (po potrebi)
- cimet
Priprava
-
Koruzo dobro speremo pod tekočo vodo in jo pustimo čez noč namočeno v vodi.
2. Naslednji dan koruzo do mehkega skuhamo v 2 l vode.
3. Skuhani in odcejeni koruzi dodamo mleko, kokosovo mleko, kondenzirano mleko in nariban kokos.
4. Ob stalnem mešanju kuhamo na zmernem ognju še približno10 minut.
5. Ko postane kremast, odstavimo z ognja.
6. prelijemo v skodelice, posujemo s cimetom in čokolado in postrežemo.