Go Back
Tapiokin puding s karamelo
Čas priprave
40 mins
Čas kuhanja
1 hr
Čas
1 hr 40 mins
 
Obrok: Sladice
Kuhinja: Brazilija
Obroki: 8 porcij
Sestavine
  • 2 skodelici mleka (kateregakoli)
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 1 skodelica tapiokinih granul
  • 1 skodelica belega kristalnega sladkorja
  • 1/2 skodelice vode
  • 4 jajca
  • 1 pločevinka kondenziranega mleka
Priprava
  1. V skledi zmešamo tapiokine granule in prej ogreto mleko s kokosovim mlekom. Dobro premešamo in pustimo stati za 30 minut. Vmes večkrat premešamo.

    2. Medtem na nizkem ognju v ponvi karameliziramo sladkor. Prelijemo ga v okrogel pekač s premerom 23 cm.

    3. V mešalniku zmešamo kondenzirano mleko z jajci. Nato dodamo tapiokino mešanico.

    4. Dobro premešano zmes prelijemo v pekač s karamelo in pokrijemo s folijo.

    5. Pekač postavimo v večji globlji pekač, v katerega nalijemo toplo vodo, do višine nekje do polovice ali 2/3 mase.

    6. Pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 1 uro.

    7. Puding bo pripravljen, ko nož s katerim preverimo ali je puding pečen, iz mase pride čist.

    8. Puding vzamemo iz pečice in ga pustimo da se ohladi, nato ga shranimo v hladilniku.

    9. Ko bomo želeli puding postreči, ga postavimo za nekaj minut v pečico. Ko bo ogret in karamela tekoča, ga bomo lažje prekucnili iz pekača.


Opombe

Če uporabljamo aluminijast pekač, lahko sladkor karameliziramo kar v njem!

Lahko pa uporabimo več manjših posodic za puding, namesto ene večje. Tako bo lažje in lepše za postrežbo.