V skledi zmešamo tapiokine granule in prej ogreto mleko s kokosovim mlekom. Dobro premešamo in pustimo stati za 30 minut. Vmes večkrat premešamo.
2. Medtem na nizkem ognju v ponvi karameliziramo sladkor. Prelijemo ga v okrogel pekač s premerom 23 cm.
3. V mešalniku zmešamo kondenzirano mleko z jajci. Nato dodamo tapiokino mešanico.
4. Dobro premešano zmes prelijemo v pekač s karamelo in pokrijemo s folijo.
5. Pekač postavimo v večji globlji pekač, v katerega nalijemo toplo vodo, do višine nekje do polovice ali 2/3 mase.
6. Pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 1 uro.
7. Puding bo pripravljen, ko nož s katerim preverimo ali je puding pečen, iz mase pride čist.
8. Puding vzamemo iz pečice in ga pustimo da se ohladi, nato ga shranimo v hladilniku.
9. Ko bomo želeli puding postreči, ga postavimo za nekaj minut v pečico. Ko bo ogret in karamela tekoča, ga bomo lažje prekucnili iz pekača.
Če uporabljamo aluminijast pekač, lahko sladkor karameliziramo kar v njem!
Lahko pa uporabimo več manjših posodic za puding, namesto ene večje. Tako bo lažje in lepše za postrežbo.