TAPIOKIN PUDING

Še ena od značilnih brazilskih sladic. Puding iz tapiokinih granul, ki se ti stopi v ustih. Za piko na i ji doda okus še topla karamela, ki se cedi po pudingu. To je še ena od sladic, ki se ji ne morem in tudi upreti.

Poskusi jo in očaraj prijatelje.

Tapiokin puding s karamelo

Obrok Sladice
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 40 minutes
Čas kuhanja 1 hour
Čas 1 hour 40 minutes
Obroki 8 porcij

Sestavine

  • 2 skodelici mleka (kateregakoli)
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 1 skodelica tapiokinih granul
  • 1 skodelica belega kristalnega sladkorja
  • 1/2 skodelice vode
  • 4 jajca
  • 1 pločevinka kondenziranega mleka

Priprava

  1. V skledi zmešamo tapiokine granule in prej ogreto mleko s kokosovim mlekom. Dobro premešamo in pustimo stati za 30 minut. Vmes večkrat premešamo.

    2. Medtem na nizkem ognju v ponvi karameliziramo sladkor. Prelijemo ga v okrogel pekač s premerom 23 cm.

    3. V mešalniku zmešamo kondenzirano mleko z jajci. Nato dodamo tapiokino mešanico.

    4. Dobro premešano zmes prelijemo v pekač s karamelo in pokrijemo s folijo.

    5. Pekač postavimo v večji globlji pekač, v katerega nalijemo toplo vodo, do višine nekje do polovice ali 2/3 mase.

    6. Pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 1 uro.

    7. Puding bo pripravljen, ko nož s katerim preverimo ali je puding pečen, iz mase pride čist.

    8. Puding vzamemo iz pečice in ga pustimo da se ohladi, nato ga shranimo v hladilniku.

    9. Ko bomo želeli puding postreči, ga postavimo za nekaj minut v pečico. Ko bo ogret in karamela tekoča, ga bomo lažje prekucnili iz pekača.


Opombe

Če uporabljamo aluminijast pekač, lahko sladkor karameliziramo kar v njem!

Lahko pa uporabimo več manjših posodic za puding, namesto ene večje. Tako bo lažje in lepše za postrežbo.

 

Tapiokin puding s karamelo

Obrok Sladice
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 40 minutes
Čas kuhanja 1 hour
Čas 1 hour 40 minutes
Obroki 8 porcij

Dodaj odgovor