KORUZNI MAFINI Z GUAVINO MARMELADO

Koruzni mafini

Rada imam hitre, preproste in enostavne sladice. Take, ki jih lahko pripravljamo z otroki.

Tako smo se danes odločili, da na hitro naredimo mafinčke, ki se bodo super prilegli h kozarcu toplega mleka za večerjo. Jaz pa si bom zraven mafina privoščila skodelico čaja.

Guava, čudežni sadež, ki po okusu paše tako k slanim jedem, kot je mocarela ali kremni sir ali pa k malo bolj posebnim jedem. Nikoli si ne bi mislila, da je kombinacija koruzne moke in guavine marmelade tako dobra.




Obrok Sladica
Čas priprave 20 minutes
Čas kuhanja 15 minutes
Čas 35 minutes
Obroki 12 mafinov

Sestavine

  • 120 g pšenične moke
  • 140 g koruzne moke
  • 170 g sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 200 ml mleka
  • 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 57 g raztopljenega masla
  • 2 jajci veliki
  • 200 g GUAVINE MARMELADE

Priprava

  1. Pečico prižgemo na 200°C.

    Pripravimo pekač za mafine.

    V posodi z električnim mešalnikom premešamo suhe sestavine (moka, sladkor, pecilni prašek in sol).

  2. V drugi posodi premešamo tekoče sestavine (mleko, vanilije, stopljeno maslo in jajci).

  3. Tekoče sestavine prelijemo v suhe in mešamo dokler masa ni homogena.

    V maso vmešamo 2/3 narezane GUAVINE MARMELADE in premešamo.

  4. Maso razporedimo v pripravljene papirnate modelčke, do ¾.

    Pečemo 15 minut oziroma dokler zobotrebec, s katerim prebodemo mafin ni suh in čist.

    Ko so pečeni, jih pustimo, da se ohladijo.

  5. Ohlajenim mafinom na vrhu izdolbemo luknjico. Pomagamo si z nožem.

    Pripravimo raztopljeno guavino marmelado: preostalo 1/3 guavine marmelade na drobno razrežemo in postavimo v kozico. Prilijemo 80ml vode in segrevamo na srednje močnem ognju. Mešamo dokler se marmelada poponoma ne raztopi. Nato jo prelijemo v luknjice v mafine.

  6. Postrežemo jo ob popoldanskem čaju ali kavici.

    Bon Apetitte!

Dodaj odgovor