Grisini
Slastni grisini brez mleka, brez glutena in brez oreščkov.
Nekaj kar lahko ponudimo gostom brez slabe vesti. So zdravi in brez alergenov in otroci jih jih lahko grizljalo po mili volji. 🙂
Tapiokini grisini izvirajo iz zvezne države v Braziliji Minas Gerais.
Sestavine
- 500 g kisle tapiokine moke
- 200 ml vode
- 150 ml olja
- 1 jajce
Priprava
-
Prižgemo pečico na 200°C in pripravimo pekač s peki papirjem.
V večjo posodo stresemo MOKO. Stresam počasi, ker se praši.
V kozici vodo in olje segrejemo do vrenja in vrelo tekočino prelijemo k pripravljeni moki.
Pričnemo mešati z leseno žlico. Takoj, ko lahko pa nadaljujemo z roko. Mešamo in gnetemo toliko časa, da je masa homogena. Ko se dovolj ohladi dodamo še jajce.
-
Dobro pregnetemo. Gnetemo tako dolgo, da masa postane mehka in voljna, kot bi gnetli plastelin.
Vzamemo malo mase in naredimo svaljek. Če se drobi in trga, masa potrebuje še malo gnetenja.
Gnetemo približno 10 minut.
-
Oblikujemo svaljke in jih položimo na pekač.
Pečemo 18 minut. Pečeni so, ko so na spodnji strani rahlo rjavkasti.
Evo, čisto enostavno. Sedaj pa še počakamo, da bodo pečeni.
Zraven lahko ponudimo kečap ali omako iz avokada.