POLETNA HLADNA SLADICA IZ TAPIOKE

 

Tapiokin kuskus s karameliziranim sadjem

Sobota popoldan. Ravnokar sem se ulegala na ležalnik v senčko s knjigo v eni roki in caipirinho v drugi roki, ko prikorakajo moji sončki. Vrnili so se s kopanja utrujeni in lačni. Prvo vprašanje, ki me je doletelo je ali je kosilo že pripravljeno. Takoj naslednje pa kaj bo za kosilo. Kaj pa drugega, kaj ne?

Na srečo sem imela »poletno« kosilo, kot ga imenujemo pri nas, že na pol pripravljeno. Tokrat smo si privoščili špargljevo juhico in sadno sladico iz tapioke. Včeraj sem pripravila osnovo za slaico, danes pa sem naredila le še karamelizirano sadje.

Recept je sila preprost in sladica zelo okusna. Pri nas bomo jutri ponovili. 🙂

Obrok Sladica
Čas priprave 15 minutes
Čas kuhanja 5 minutes
Čas 20 minutes
Obroki 6 porcij

Sestavine

  • 125 g tapiokinih granul
  • 350 ml vročega mleka
  • 3-4 žlice sladkorja
  • 2 žlici naribanega kokosa
  • 1/2 žlice cimeta
  • 2 žlici masla
  • 1 dl vode
  • 4-5 žlic sladkorja
  • 1-2 žlički cimeta
  • 3 nektarine
  • 1 banana

Priprava

  1. V posodi dobro premešamo tapiokine granule, kokos, sladkor in cimet.

    2. Segreto mleko počasi prilivamo suhi mešanici in istočasno mešamo.

    3. Vse skupaj dobro premešajte, da se sestavine enakomerno premešajo in sladkor raztopi.

    4. Maso prelijemo v pripravljeno posodo 20 x 20 cm, katerega prej obložimo s folijo in postavimo v hladilnik, vsaj za 2 uri.

  2. 5. Ko je tapiokina tortica strjena jo obrnemo in odstranimo folijo. Postavimo na krožnik.
  3. 6. Tik predno postrežemo v ponvi stopimo maslo in sladkor. Ko je sladkor stopljen dolijemo 1 dl vode in vse skupaj premešamo.

    7. Dodamo cimet in narezano sadje. Segrevamo 2-3 minute in dodamo Cachaco.

    8. Segrevamo še bekaj časa, da alkohol izhlapi.

    9. Karamelizirano sadje porazdelimo na torti, potresemo s kokosom in postrežemo.

  4. Postrežemo s kozarcem hladne Caipirinhe z okusom marakuje.

    Bon Appetit!

Opombe

Uporabimo lahko različno sadje. Tisto, ki imamo pri roki ali nam je ljubše.

 

Dodaj odgovor