Slano testo za quiche
Sestavine
- 180 g tapiokine - kasava moke
- 75 g hladnega masla
- 1 žlička soli
- 10-12 žlic ledeno mrzle vode
Priprava
-
V posodo pretresemo MOKO (moko lahko dobite tukaj: http://bit.ly/2eDqGYs) in sol. Premešamo. V moko dobro vgnetemo hladno narezano maslo. Testo mora biti razdrobljeno in znebiti se moramo vseh koščkov masla.
2. Počasi dodajamo vodo, po žlicah. Vodo prenehamo dodajati, ko se testo lepo drži skupaj in se ne lepi na prste.
3. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo za živila (ali pomokanega in pokritega s krpo) in ga pustimo 30 minut, da se odpočije. Na tej točki, lahko pripravljeno testo tudi zamrznemo.
4. Prižgemo pečico na 175°C. Na pomokan peki papir položimo naše testo, ga pomokamo in čezenj položimo drugi peki papir. Testo najprej s prsti (dlanjo) malo sploščimo ter razvaljamo na debelino 3-5mm. Testo s pomočjo valjarja preložimo v pekač za pito (premer 25cm) ter ga enakomerno porazdelimo po celotni površini. Mogoče bo lažje kot z valjarjem, da testo kar zvrnemo v pekač.
5. Z vilico napikamo testo.
6. Testo, obloženega s fižolom, pečemo 15 minut, nato pa še brez fižola 10 minut. Pečeno testo ohladimo na rešetki.