Vegi Farofa
Čas priprave 30 minutes
Čas kuhanja 40 minutes
Čas 1 hour 10 minutes
Obroki 4 porcije
Sestavine
- 1 srednja čebula
- 2 stroka česna
- 1 srednje velik korenček
- 1 manjša bučka
- 1/2 rdeče paprike
- 1 jajce
- 6 črnih oliv
- 3 vejice peteršilja
- 1 čajna skodelica surove tapiokine moke
- 1-2 žlici olivnega olja
- sol, poper
Priprava
-
Jajce v trdo skuhamo.
2. Surovo tapiokino moko predhodno v ponvi, na nizkem ognju, prepražimo. Med pečenjem, moko mešamo, da se ne zažge.
3. Vso zelenjavo narežemo na drobne kocke (0,5cm). Polovico jajca pustimo za okras.
4. Čebulo prepražimo in nato dodamo zelenjavo (korenček, papriko, bučke), počasi dušimo, na nizkem ognju, da se zelenjava zmehča. Na koncu dodamo še olive, sol in poper ter polovico trdo kuhanega jajca in peteršilj.
5. Dobro premešamo in začnemo postopoma dodajati moko, da se vse dobro premeša. Moko dodajamo toliko časa, dokler ne popivna vse vlage iz zelenjave in po izgledu spominja na kus kus.