Cheesecake po Brazilsko
Vedno me je mikalo, da bi naredila cheesecake In nikoli ni bilo prave priložnosti.
Ker se približuje dan žena in moj rojstni dan in s tem tudi obiski, sem se odločila, da končno poskusim tudi ta recept.
Moram priznati, da sem se kar težko lotila dela, vendar je lepo steklo in rezultat je bil več kot odličen. Torta in slaščičarka sta bili pohvaljeni. 🙂
Priprava se zdi težka in zahtevna, vendar temu ni tako. Samo čas si moraš razporediti, ker je kar nekajkrat, ko moraš pustit, da se torta ohladi pred naslednjim korakom. To je pa tudi vse.
Si za, da narediš tudi ti svojo torto?
Sestavine
- 200 g maslenih piškotov
- 100 g masla
- 2 žlici sladkorja
- 3 srednja jajca
- 450 g kremnega sira ali ricotte, sobne temeprature
- 80 g sladke smetane
- 80 ml kisle smetane
- 150 g sladkorja
- 2 žlici limoninega soka
- 200 g guavine marmelade
- lupina limone
- 100 ml vode
Priprava
-
Pečico prižgemo na 180°C.
2. Piškote nadrobimo in jih zmeljemo v mešalniku. Dodamo maslo in z rokami dobro premešamo, da nastane homogena masa. Piškotno maso postavimo na stran.
3. V okrogel pekač, premera 23 cm, damo piškotno testo in ga nežno in enakomerno porazdelimo po vsej površini. Pekač z maso postavimo v zamrzovalnik za 1 uro.
4. V multipraktiku dobro zmiksamo sir in sladkor, da bo nastala lepa gladka krema. Dodamo jajca, eno po eno in miksamo vsakič po eno minutko. Preverimo, da na steni posode ni ostalo kaj ne premešanega.
5. Med mešanjem dodamo še sladko smetano in nato še kislo smetano ter limonin sok.
6. Pekač vzamemo iz zamrzovalnika in na piškotno podlago prelijemo kremno maso.
7. Pekač postavimo v pečico in pečemo v predhodno ogreti pečici 40 minut.
8. Torto vzamemo iz pečice in pustimo da se ohladi.
9. Guavino marmelado, lupino limone in vodo postavimo na nizek ogenj in mešamo, da se vse lepo raztopi in premeša. Na koncu odstranimo lupino in prelijemo čez torto.
10. Postavimo v hladilnik, da se do konca ohladi in strdi.
Bon Appetit!