CORN DUMPLINGS – KORUZNI CMOČKI

Koruzni cmoki

Večkrat sem že razmišljala kaj bi bilo kot dodatek okusno narediti poleg obare in da niso vedno cmoki iz pšeničnega gresa ali pa instant ajdovi žganci.

Včeraj pa sem našla recept za te super koruzne cmočke, ki smo jih danes z veseljem pomlatili…in to kar brez obare. 

Naslednjič jih bomo poskusili še z enolončnico.

Obrok Priloga
Čas priprave 10 minutes
Čas kuhanja 25 minutes
Čas 35 minutes
Obroki 12 cmokov

Sestavine

  • 100 g hladnega masla
  • 200 g moke s primešanim pecilnim praškom (all-purpose flour)
  • 140 g koruzne moke
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 140 g sladke koruze iz pločevinke
  • 75 ml mleka
  • 1 srednje jajce razžvrkljano

Priprava

  1. Maslo vmešamo v moko in maslo toliko časa mečkamo, da se začnejo delati grudice. Nato vmešamo koruzno moko, bikarbono in sladko koruzo, ki smo jo pred tem kuhali 3 minute. Premešamo.

    2. Dodamo mleko in 1-2 žlici razžvrkljanega jajčka, da postane testo gladko. Solimo.

    3. Testo razdelimo na 12 hlebčkov in jih nežno, na hitro, povaljamo v koruzni moki.

    4. Postavimo jih na namazan pekač in jih s preostalim jajčkom namažemo in damo v pečico.

    5. Pečemo jih na 200°C v ventilacijski pečici (ali na 180°C, če ni ventilacijska) 25 minut do zlatorjave barve in dokler ne vzhajajo.

Opombe

Če pripravljene moke  s pecilnim praškom nimamo, jo lahko naredimo kar sami:

1 skodelica moke (120-125g)

1,5 čajne žličke pecilnega praška

¼ žličke soli

Vse skupaj dobro premešamo in že imamo pripravljeno moko (all-purpose). 🙂

Dodaj odgovor