MEHKI GRISINI IZ TAPIOKINE MOKE

Grisini


Obrok Prigrizek
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 20 minutes
Čas kuhanja 20 minutes
Čas 40 minutes

Priprava

  1. Prižgemo pečico na 180°C in pripravimo pekač s peki papirjem.

    V večjo posodo stresemo MOKO in sladkor. Moko stresamo počasi, ker se praši.

    V kozici vodo, olje in sol segrejemo do vrenja in vrelo tekočino prelijemo k pripravljeni moki.

    Pričnemo mešati z leseno žlico. Takoj, ko lahko pa nadaljujemo z roko. Mešamo in gnetemo toliko časa, da je masa homogena. Ko se dovolj ohladi dodamo še jajce.

  2. Dobro pregnetemo. Gnetemo tako dolgo, da masa postane mehka in voljna, kot bi gnetli plastelin. Če je masa lepljiva dodamo še malo moke. Na enkrat dodamo po ½ žličke moke.
  3. Oblikujemo svaljke in jih položimo na pekač.

    Pečemo 18 minut. Pečeni so, ko so na spodnji strani rahlo rjavkasti.

    To je to! Čisto enostavno. Pripravimo čaj in počakamo, da bodo pečeni.

    Dober tek!

Dodaj odgovor