REZANCI S ŠPINAČO

 

Print

Špinačni rezanci z omako

Rezanci, makaroni, špageti… pašta, smo pri nas doma rekli, je hrana, ki me potolaži. Vedno je pri roki, hitro se pripravi in neverjetno dobra je. Pa čeprav je le skuhana in zabeljena z maslom in drobtinami ali pa začimbami. To je hrana moje mladosti in študentskih dni. 

Rezanci so se mi vedno zdeli tako težko za narediti. Gledala sem moji noni kako sta mešali, mesili, valjali, rezali in se mi je vedno zdelo kako težaško in zakomplicirano delo je to. Ampak kaj, ko je pa tako dobro.

En dan je hči prišla iz šole in rekla da so delali rezance. »Kakšne? Kupljene? Ali ste jih delali sami?« je dobila moj rafal vprašanj. »Mami, saj veš, da sem v kuharskem krožku! Valjda smo jih sami delali. Pa fuuul so bili dobri.«

In tako sem jo nahecala, da jih je naredila še doma, jaz pa sem ji asistirala. 🙂 Ne želite vedeti kako je to izgledalo. 🙂 Na koncu me je hči napodila iz kuhinje, ker da sem preveč tečna. 

Ampak, pripravila pa je do tega, da sem jih naslednji dan poskusila narediti tudi jaz. In uspelo je!  Od takrat dalje jih zelo velikokrat pripravim, če imam le kakšno urico časa.

Tokrat po sem se odločila, da naredim rezance iz tapioke in še špinačne za povrhu. In tudi te so uspele in bilo je zelo zelo dobro.

Bi poskusili narediti tudi vi?

Obrok Glavna jed
Čas priprave 15 minutes
Čas kuhanja 2 minutes
Čas 17 minutes
Obroki 2

Sestavine

  • 180 g tapiokine - kasava moke + nekaj za pomoko
  • 1/2 žličke soli
  • 2 pesti sveže zmiksane mlade špinače
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici olja
  • 60 ml mlačne vode

Priprava

  1. Na večji pomokani površini zmešamo moko in sol in oblikujemo kupček.
  2. Naredimo jamico in vanjo damo jajce, rumenjak, olje in špinačo. [Slikala sem le prvi del, zato se na sliki ne vidi vseh sestavin. Zadnjo etapo z vsemi sestavinami sem pozabila 🙁 ]
  3. Z vilico pričnemo mešati na sredini in počasi jemljemo zraven moko. Ko nimamo več tekočega dela, pričnemo mešati z roko.

    Dodamo vodo in mesimo, da postane testo gladko in voljno. Po potrebi dodamo malo vode. Testo je vseeno malo trše kot pri pšenični moki, ampak tako mora biti.

  4. Oblikujemo kroglico, jo zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
  5. Pripravimo si nož, valjar in čisto ravnilo (jaz sem si ga sposodila kar pri hčerki ).

    Testo na pomokani površini razvaljamo na čim bolj tanko, vendar ne več kot na 2mm.

  6. Razrežemo na trakove, poljubne širine.
  7. Zavremo vodo in jih kuhamo odvisno od debeline, 1-2 minuti.

    Pri kuhanju moramo biti prevideni, ker se zelo hitro skuhajo.

  8. Postavimo jih na krožnik, oblijemo z omako, potresemo s parmezanom in sveže narezanim peteršiljem.

    Bon Appetite!

Dodaj odgovor