Najboljše mehiške tortilije
Sestavine
- 180 g TAPIOKINE-KASAVA moke
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke pecilnega praška ali sode bikarbone
- 2 žlici masti (olje ali palmino olje ali ghee ali maslo)
- 150-200 ml tople vode
Priprava
-
Zmešamo TAPIOKINO moko, sol in pecilni prašek.
2. Dodamo maslo in toplo vodo.
3. Vse dobro premešamo in gnetemo toliko časa, da je masa gladka.
4. Testo ne sme biti ne suho in ne preveč mokro in tudi ne lepljivo. Po potrebi dodamo še malo moke ali vode.
5. Oblikujemo 6 kroglic.
6. Vsako kroglico testa položimo med dvema kosoma peki papirja in zvaljamo na zelo tanko.
7. Ponev segrejemo na srednji temperaturi in pričnemo s peko prve tortilje. Počakamo, da se pojavijo zračni mehurčki (približno 1 minuto) in jo obrnemo.
8. Vsaka stran mora biti rahlo rjava.
9. Ko je pečena jo prestavimo na krožnik in prekrijemo s krpo, da ostane topla.
10. Na koncu si tortilje obložimo s poljubnim nadevom (riž, tuna, zelenjava, itd.).
Bon Appetit!