OMLETA IZ TAPIOKE

 

Print

Tapiokina omleta z nutello in banano - Crepioka

Na severu Brazilije je bila tapioka veliko pogosteje na krožniku kot ja jugu države. V zadnjih letih pa so se recepti iz tapiokine moke pričeli širiti, tako po Braziliji kot tudi drugod po svetu.

Poznamo več vrst tapiokine moke, kot so kisla tapiokina moka (kisli škrob), sladka tapiokina moka (sladki škrob), surova tapiokina moka, pečena tapiokina moka in hidrirana tapiokina moka (narejena iz kislega škroba).

Tokrat pa vam predstavljam enostaven recept za pripravo tapiokinih omlet iz hidrirane tapiokine moke. V kolikor nimamo hidrirane tapiokine moke, jo lahko pripravimo kar sami.

Obrok Sladica
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 5 minutes
Čas kuhanja 3 minutes
Čas 8 minutes
Obroki 2 omleti

Sestavine

  • 1 jajce
  • 3 žlice hidrirane tapioke
  • 1-2 žlici kakava
  • 2 žlici trsnega sladkorja
  • 3 žlice mleka
  • cimet
  • Nutella
  • banana

Priprava

  1. Vse sestavine dobro premešamo.

    2. Ponev (premera 20 cm) dobro segrejemo in vanjo vljijemo polovico mase. Spečemo na obeh straneh.

    3. Omleto namažemo z nutello in obložimo z banano in upognemo na pol. Lahko pa jo zvijemo kot palačinko.

Opombe

Namesto nutelle lahko uporabimo tudi sladki karamelni namaz, marmelado, oreščke...

Dodaj odgovor