PALAČINKE IZ TAPIOKA MOKE

Nedelja popoldan.

Idealen dan za crkljanje s palačinkami. Pa je čisto vseeno s kakšnimi. Ampak tokrat zopet malo drugačne, take s tapioka moko za vse nas, ki imamo težave z glutenom.

V naši spletni trgovini, s klikom spodaj lahko naročiš svojo vrečko moke.

TATPIOKINA MOKA

Za približno 6 palačink potrebujemo:

  • 500 ml mleka
  • 3 cela jajca
  • 4 žlica tapiokine moke (sladki škrob) – kupiš jo lahko TUKAJ
  • 1 ščepec soli
  • 4 žlice masla ali olja
  • javorjev sirup ali med

Postopek priprave:

  1. Dobro premešaj tapioko in jajca.
  2. Dodamo mleko, sol in med ali sirup ter premešaj. Poskusi mešati raje z multipraktikom, kot pa na roko ali z ročnim mikserje. Masa tako nastane bolj gladka.
  3. Masa bo postala zelo tekoča, veliko bolj redka, kot pri klasičnih palačinkah.
  4. Ko se bo ponev za palačinke na visokem ognju dobro segrela, dodamo maslo ali olje.
  5. Na vročo ponev vlijemo toliko mase, da jo v celoti prekrije. Vmes ponev krožno obračamo, da se masa enakomerno razporedi po ponvi. Znižamo temperaturo in pustimo, da se speče. Ko se palačinka na robovih obarva temno rjavo, jo obrnemo in spečemo še na drugi strani. Se lahko zgodi, da nam jo pri prvi ne bo uspelo lepo obrniti in se bo pretrgala. Ampak brez skrbi, kar hrabro s peko naprej. 🙂 Saj se podobno lahko zgodi tudi pri klasičnih pšeničnih palačinkah.
  6. Na pripravljen krožnik položimo papirnato brisačo, ki bo popivnala odvečno maščobo. Pečeno palačinko prestavimo na krožnik. Po vrhu položimo papirnato brisačo za naslednjo palačinko.
  7. Krožnik obložimo le v primeru, če bomo pri peki uporabili maščobo ali če je bomo uporabili preveč.
  8. Ponudimo še tople, saj so take najboljše.

Naroči svojo vrečko tapiokine moke.

Dober tek!

Dodaj odgovor