PIZZA

 

Pizza za dva

Pizza...vedno dobrodošla!

Jemo jo vedno in povsod. Če ne vem kaj bi imeli za kosilo vedno pade ideja za pizzo. Pa naj bo to zelenjavna, Margerita, s tuno, s pršutom ali kakšna druga. 

Jemo na dopustu, doma, pri prijateljih ali na zabavi. Zraven pa še vrček piva in obrok je popoln.

Tokrat vam bom zaupala enostaven recept za pripravo testa.

Obrok Glavna jed
Čas priprave 10 minutes
Čas kuhanja 25 minutes
Čas 35 minutes
Obroki 2

Sestavine

  • 300 g tapiokine - (kasava) mlete moke
  • 70 g pšenične moke
  • 2 žlički soli
  • 1-2 žlički česna v prahu
  • 2 jajci
  • 60 ml olja blagega okusa (olivno ali katero drugo)
  • 125 ml toplega mleka
  • 2 paketka suhega kvasa
  • 1 žlica medu (po želji)

Priprava

  1. Najprej pripravimo kvasec: v manjšo posodo damo vodo in med, premešamo in dodamo kvas. Na hitro premešamo in pustimo 5-10 minut. Če se ne naredi penica in se ne dvigne je kvas po vsej verjetnosti že prestar.

    2. Med tem zmešamo suhe sestavine (tapiokina moka, pšenična moka, sol, česen).

    3. Na rahlo premešamo jajci in olje.

    4. Jajci in kvasec prelijemo v suhe sestavine in dobro premešamo, da nastane kompaktno testo. Po potrebi dodamo še malo tapiokine moke ali olja. Moko dodamo, če se nam testo lepi na prste, olje pa, ko je testo pretrdo in ni kompaktno.

    5. Testo oblikujemo v kepo, postavimo v posodo, ki jo prekrijemo s kuhinjsko krpo. Testo pustimo počivati vsaj eno uro. Testo ne bo podvojilo volumna, ampak bo zraslo le za malo.

    6. Ko je testo pripravljeno prižgemo pečico na 220°C. Segrevamo tudi pekač na kateri bomo pekli pizzo.

    7. Testo položimo na peki papir in ga razvaljamo ali zoblikujemo s prsti, na debelino 3-6 mm.

    8. Sedaj nam preostane samo še, da testo poljubno obložimo.

    9. Pizzo pečemo 15-20 minut, ozirom dokler testo ni lepo zapečeno.


    Bon Appetit!

Opombe

Ko pretresamo tapiokino moko moramo biti previdni, ker se zelo praši.

Če se nam testo lepi na prste dodamo še tapiokine moke.

Če oblikujemo testo s prsti potrebujemo še dodatno nekaj moke, če pa ga želimo razvaljati, pred valjanjem čezenj damo drugi peki papir.

Več o tapioki si lahko prebereš TUKAJ.

 

 

Dodaj odgovor