VELIKONOČNI SIROVI KRUHKI

Čas priprave: 10 minut   Čas pečenja: 20 minut   Kruhkov: 15-20

Sestavine:

  • 140 g Kisle tapiokine moke – škroba  
  • 35 g Sladke tapiokine moke – škroba  
  • 60 ml mleka  
  • 60 ml vode  
  • 1 čajna žlička soli  
  • 1 žlica olivnega olja  
  • 1 jajce  
  • 120 – 150 g sira (ribani sir za pizzo, parmezan, čedar)  
  • 1,5 čajne skodelice na kocke narezane šunke
  • 30 g Kisle tapiokine moke

PO SESTAVINE SKOČI V TRGOVINO TUKAJ.

Priprava:

1.Pečico prižgemo na 190°C.

2. V posodo pretresemo kislo tapiokino moko in sladko tapiokino moko.

3. V kozici segrevamo mleko, vodo, olje in sol do vrenja.

4. Še vročo zmes takoj prelijemo v pripravljeno moko in z leseno žlico dobro premešamo.

5. Testo pustimo počivati 20 min in med tem v drugi posodi zmešamo jajca in sir.

6. Ko se testo ohladi, počasi vmešamo pripravljeno zmes jajc, sira in šunke ter dobro premešamo.

7. Posodo pokrijemo s plastično folijo in jo postavimo v hladilnik, vsaj za 2 uri, lahko pa tudi čez noč. Če pa ne morete čakati tako dolgo, jih lahko spečete že takoj.

8. Dlani namažemo z oljem in oblikujemo kroglice, v velikosti golf žogice in jih postavimo na pekač obložen s papirjem za peko. Razmik med njimi pa naj bo vsaj 3cm.

9. Kruhke pečemo 15-20 min oziroma do svetlo rjave oziroma zlate barve.

10. Postrežemo še tople.

Bon Appetit!

SESTAVINE DOBIŠ V TRGOVINO TUKAJ.

Dodaj odgovor