Tapiokine čašice polnjene s solatko iz kozic
Ko pričakujemo obiske ali se približujejo prazniki, pri nas postanemo zelo praznično razpoloženi in porajajo se nam raznorazne zamisli kako pripravit nove jedi ali kombinacije že preizkušenih.
Tako so nastale te slastne mini »party« skodelice.
Sestavine
- 125 g sladke tapiokine moke
- 125 g kisle tapiokine moke
- 2 žlici olivnega olja
- 125 ml mleka
- 60 ml vode
- ščep soli
- 125 g ribane mozzarelle
- 1 manjše jajce
- 500 g kozic, kuhanih, olupljenih in fino narezan
- 1/2 skodelice drobno nasekljanega peteršilja
- 1,5 žlice zelo drobno narezane mlade čebule ali šalotke
- 1,5 žlice limoninega soka
- 3/4 skodelice majoneze
- 1/2 žlice soli
- 1/4 žličke popra
Priprava
-
Pečico prižgemo na 200°C.
2. Kozice skuhamo, jih olupimo in zelo na fino narežemo. Namesto svežih, lahko uporabimo tudi zamrznjene, ki jih prej pustimo, da se odtajajo.
3. Najprej pripravimo testo:
V posodo pretresemo kislo tapiokino moko in sladko tapiokino moko.
V kozici segrevamo mleko, vodo, olje in sol do vrenja.
Še vročo zmes takoj prelijemo v pripravljeno moko in z leseno žlico (ali z ročnim mešalnikom) dobro premešamo.
V drugi posodi zmešamo jajce in sir, nato maso vmešamo v moko.
(Postopek priprave testa je isti kot za pripravo Pao de queijo)
Ko je masa narejena, jo razdelimo na 20 majhnih enakih delov in jih razvaljamo v 0,5 cm debele krogce, ki jih položimo na z oljem namaščen spodnji del pekača za mafine.
Testo enakomerno in nežno pritisnemo ob zunanji obod na vrhu pekača.
Damo v pečico in pečemo 10 minut. Ko postanejo rahlo rjavkasti, so naše čašice pečene.
3. Solata iz kozic:
Zmešamo kozice, peteršilj in na drobno nasekljano mlado čebulo.
V manjši posodi zmešamo limonin sok, majonezo, sol in poper ter prelijemo čez kozice.
Nežno premešamo in po potrebi dodamo še malo soli in popra.
4. Ko so čašice ohlajene jih napolnimo s pripravljeno solato.
Dober tek!